Blog je zaživel sredi oktobra 2010… O čem bo govora? O projektnem managementu!

Kaj me je spodbudilo k pripravi bloga? V prvi vrsti zmeda oz. nedorečenost pri opredeljevanju in poslovenjenju različnih strokovnih pojmov, ki jih najdemo tako v strokovni literaturi kot na internetu (da ne bo nesporazuma, tudi tuji avtorji so pri tem dostikrat nedosledni).  Poleg tega se na internetu pojavljajo razni samozvani svetovalci, ki brez prakse, s poznavanjem nekaj teorije (ki je velikokrat omejena na 2-3 knjige) uka željnim članom projektnih timov ponujajo prepise iz literature in internetnih virov. Blog bo tako neke vrste “mala šola” projektnega managementa, ali še bolje šola odličnosti projektnega managementa!

Pričakujete lahko

  • opredelitev pojmov in področij, kjer se bomo oprli na aktualno svetovno literaturo,
  • prikaz, kako se zadev lotevajo v praksi,
  • praktične nasvete (male skrivnosti velikih mojstrov projektnega managementa),
  • diskusije o problemih, razhajanjih med teorijo in prakso, posebnostih posameznih tipov projektov.

Poleg tega bo blog vseboval tudi informacije o “projektnem dogajanju” v Sloveniji – kdaj in kje bodo konference, seminarji, srečanja in drugi dogodki.

Vzporedno z blogom bo nastajala tudi knjiga (ki bo izšla konec leta 2011), organizirani bodo debatni večeri, izvedli pa bomo tudi nekaj raziskav. Več tem kasneje!

Upam, da bomo blog soustvarjali skupaj. Pričakujem vaše komentarje, svoj pogled na teme, predstavitev problemov, dodatne vprašanja…

A gremo lepo po vrsti! Prvi prispevek bo govoril o managementu in vodenju projekta…