Raziskava >>>

Pozdravljeni,

kmalu bo deset let od mojega zadnjega prispevka v tem blogu in od izida moje knjige, zato sem se odločil, da je čas za nadaljevanje – tako objav na blogu, kot nove knjige.

Kmalu po izidu prve knjige sem bil na neki konferenci izzvan, da zagovarjam “svoj tradicionalni” pristop napram modernemu agilnemu, zato sem po tistem začel resno raziskovati agilne pristope, tako v literaturi, kot v praksi. Ugotovitve prvega proučevanja agilnih pristopov sem predstavil na ZPM forumu 2013 (tu si lahko preberete moja takratna razmišljanja), v istem letu izvedel krajšo raziskavo zametkov agilnosti pri projektih razvoja novih izdelkov (članek).

Od takrat sem se z agilnostjo redno srečeval predvsem v praksi, pri tem pa naletel tako na goreče zagovornike, kot na (prav tako goreče) nasprotnike. Mnogo drugih pa je priporočalo kombinacijo pristopov. In tako so vsi ti sogovorniki krepili mojo radovednost in željo, da ugotovim, kdo ima bolj prav, kje so razlike med vrstami projektov, med strokami, vrstami organizacij, branžami…

Lani sem se dokončno odločil, da je čas za resno raziskavo, rezultat raziskovanja bo nova knjiga, ki bo obravnavala:

  • agilnost na treh ravneh delovanja – posameznikov, projektov in podjetij (ter drugih organizacij),
  • smiselnost kombiniranega pristopa (agilno tradicionalnega), ter
  • pogodbena razmerja in način sodelovanja med naročniki in izvajalci.

Vabim vas, da se vključite v raziskavo in izpolnite anketo, ter s tem pomagate h kakovosti moje knjige, posredno pa s svojimi izkušnjami pomagate vsem, ki se v Sloveniji ukvarjajo s projekti.

Hkrati vas prosim, da vabilo posredujete tudi svojim sodelavcem, kolegom in znancem, ki se ukvarjajo s projekti in strategijami.

Povezava na anketo >>>

Ker gre za pomembno in zelo obsežno področje, anketa ni najkrajša, a jo lahko izpolnjujete v več korakih (dotedanji rezultati se bodo shranili). Za malo motivacije pa so tu »nagrade«. Vsi, ki boste izpolnili anketo (in pustili kontaktni naslov) boste:

  • prejeli poročilo s statistično obdelanimi ugotovitvami,
  • vabljeni na on-line debatne večere o posameznih vsebinah (vsake 3 tedne, od 21.5. naprej),
  • povabljeni na 3-urno predavanje ob izidu knjige,
  • deležni 25 % popusta ob nakupu knjige.

Izžrebali pa bomo tudi 15 anketirancev, ki bodo knjigo dobili brezplačno!

Povezava na anketo >>>
Anketa bo aktivna do 22.5.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete! Če boste naleteli na kakšno težavo ali dilemo, mi prosim pišite na aljaz@projekt35.si.

In seveda, istočasno s pisanjem knjige bo spet zaživel moj blog, kjer bom tedensko objavljal povzetke posameznih tem, ki bodo sicer podrobneje obravnavane v knjigi. Prvi prispevek lahko pričakujete že v naslednjem tednu…